terug

 

Reisverslag 2007 Frankrijk Italië Oostenrijk

 

6 juli ‘s avonds vertrokken naar ‘zweden’.

We wisten dat de vooruitzichten in Zweden niet erg goed er uitzagen, dus in de camper nog besloten om toch maar de zon op te zoeken [daar gaat je hele voorbereiding].

We zijn dus ‘s avonds maar op weg gegaan naar Frankrijk.

We hadden nog geen idee naar welk gebied we zouden reizen, dus zijn we voor Eindhoven maar gestopt om te overnachten en te kijken waar we heen zouden gaan.

Het werd het meer van Annecy.

Voor we daar waren hebben we nog één keer op een parkeerplaats bij Besancon overnacht {dat was erg gezellig want we kwamen er achter dat het een homoparkeerplaats was], wel heerlijk geslapen.

De volgende dag in Annecy aangekomen, een mooie camping opgezocht direct aan het water [au coeur du lac], helaas kwam de regen ‘s avonds met bakken uit de lucht, dus de volgende dag maar verder gegaan.

De schitterende route Napoleon gereden en op de helft een leuke camping aan het water gevonden [au pré du lac], de kinderen konden daar met een schepnetje erg veel visjes vangen.

Helaas was het daar ‘s nachts noodweer en erg koud, dus de volgende dag maar weer verder gegaan op weg naar Castelane in de Du Verdon.

De Du Verdon is erg mooi, hoog, steil, smal.

Aan de Verdon hebben we op camping’’ Du Verdon’’ in Castelane gestaan.

Castelane is een erg mooi oud toeristisch dorpje waar geen één huis recht is gebouwd.

We hebben daar een paar dagen gestaan en zijn zo verder gegaan en de hele Verdon gereden op weg naar st Croix.

Bij st Croix is een camperplaats wij vonden hem alleen iets te ver van het water af, dus een camping opgezocht [municipal], daar heerlijk gezwommen.

Vandaar zijn we verder gegaan naar het schiereiland Giens [voor Hyeres].

Als je van het land naar het eiland rijd kom je wel honderd wilde flamingo’s tegen.

Het eiland is erg mooi, palmbomen en leuke plaatsjes, je ziet hier niet veel buitenlanders.

We hebben hier op een echte Franse camping gestaan direct aan zee, met de mooie boten voor het strand [camping euro surf], het water was hier schoon en lekkere golven.

Vandaar verder gegaan naar Ramatuelle, een camperplaats voor st Tropez.

Dit is echt een aanrader, de plaats is 1 minuut lopen van het strand en 5 minuten fietsen van een dorpje, het kost maar 8 euro per nacht.

Je kunt er met 80 campers staan, echt een heerlijk plekje.

Vandaar zijn we naar Italië gegaan, we hebben wel de snelweg daar naar toe genomen omdat je over elke plaats waar je doorheen komt zón 3 uur doet voor je er weer uit bent, en je kunt in de badplaatsen nergens je camper kwijt.

We hebben Monaco dus vanaf de snelweg gezien {vonden we wel jammer].

In Italië hebben we in Finale Ligure gestaan, dit is e