Terug naar beginpagina

Iedereen komt wel eens wat tegen, waarbij je denkt: " Verhipt dat is handig."

Geef dergelijke tips door en we zetten ze hieronder, zodat een ieder zijn voordeel er mee kan doen.

Bericht van Harry Bosch.

Onderwerp: FW: Overvallen op snelwegen

Als je op de snelweg rijdt (dit betreft voornamelijk voor nachtelijke ritten ) en ze gooien eieren op je voorruit (!!!), zetten de meeste mensen hun ruitenwissers en sproeier in werking.
Gebruik echter geen ruitenwisser en/of water maar rij gewoon verder door tot dat je op een veilige locatie kunt stoppen. Indien je n.l. eieren met water mengt, wordt het een melkachtig substantie  en zie je helemaal niets meer! Je bent of wordt dan gedwongen om te stoppen en zo wordt je dan het slachtoffer van een roofoverval. De handlangers van de eierengooiers rijden nl. vlak achter je. Dit is de nieuwste techniek die wordt gebruikt door de slimme criminelen.

Stop op een veilige plaats zodat je veilig de eieren met een papieren zakdoek of tissue kunt verwijderen.
 

 

Ik zat in mijn luie stoel de nieuwe NKC te lezen.
Daar staat een artikel in over gas.
Ik heb sinds enkele weken een integraal(Bustner) en heb daar nu een LPG gasfles in.
Volgens het artikel is vullen in Nederland gedoog beleid, maar dat is bij de orginele gasdampfles niet meer het geval.
Vanaf begin dit jaar heeft de regering een artikel goed gekeurd dat gasdampflessen gevuld mogen worden.
Iedereen weet dat nog niet.
Ik heb het artikel naar Sanderman gemaild en Evert heeft het nagevraagd en ik heb nu een volle 11 kg gasfles voor 12.- en verdien nu op elke volle fles zeker 15,- Ook heb ik er een buitenaansluiting voor aangemaakt dat geeft bij de meeste tankstations nu minder problemen.
Tevens heb ik er een beveiliging op en het gas kan onderweg aanblijven.
De prijzen van de lichtgewicht flessen lopen nogal uiteen.
In Haaksbergen zit er een en die is de goedkoopste.
Met meter voor 199.- en bij SBM in de Mors 299.- zonder meter.( is normale
prijs)
Buitenaansluiting in Haaksbergen 25,- en normaal 59.- Op marktplaats staat het adres en eventueel www.Cabine-shop Ik heb nu maar 1 grote fles en daarnaast heb ik een kleine voor de braai.

Dus nog voordeliger op vekaansie

Groeten

Gerrit Ligtenberg

 
Water halen bij een kraam die niet is voorzien van een schroefdraad om je koppeling te bevestigen of een kraan waar je geen ruimte hebt om een jerrycan c.q. gieter onder te plaatsen.

Oplossing is een oude binnenband van een fiets aan weerskanten van het ventiel door te knippen.  Vervolgens kun je dan deze band zover mogelijk om de kraan trekken en het andere eind in de jerrycan of gieter hangen. Kraan open en klaar is kees. Wel even van te voren de talkpoeder uit de fietsband spoelen.

Groet

Ben Plomp.

Camper niet stabiel ? Een oplossing van en door Wim Voort.

Bij de sloop kan men voor weinig geld twee schaarkrikjes kopen, die men aan de achter/onderzijde aan het chassis aanbrengt met een paar bouten.

Als men de camper heeft staan op de plek, dan met de bijbehorende sleutel de krikjes uitdraaien met als ondergrond een plankje en de camper wiebelt niet meer.